Günümüzde en çok kullanılan santral tiplerinden birisi bulut santral olarak bilinmektedir. Bu yöntem, internet alt yapılı olacak şekilde dizayn edilmiştir. Özellikle bir telefon santrali kurmak istemeyen kişiler, yeni tip olarak tanımlanan bu yöntemi tercih edebilirler. Bulut santral çözümlerinin avantajları nelerdir sorusu bu noktada çok sık gündem gelebilmektedir.

Bulut Santral Avantajları Nelerdir?

Bu tip santralleri oluşturma aşamasında bir yatırım maliyetinin olmadığını görmekteyiz. Çünkü bir kurulum ücreti söz konusu değildir. Sadece aylık olarak belirlenmiş olan bir kiralama bedeli mevcuttur. Yalnızca bu ücretin ödenmesi yeterli olacaktır.

  • Hızlı bir şekilde kurulum vardır. Böylelikle en fazla yarım günlük bir zaman dilimi içerisinde santral faaliyete geçmiş olacaktır. Bu sayede kullanım süresi hemen olabilmektedir. 
  • Güvenli olması santralın en önemli avantajlarından birisidir. Erişim noktasında statik ip söz konusudur. Ayrıca atak önleme denilen bir yöntem vardır. Böylelikle santral tamamen güvenli bir biçimde hizmet vermektedir.
  • Bulut santral çözümlerinin avantajları nelerdir ile alakalı olarak kullanım kolaylığından da bahsetmek gerekmektedir. Çünkü ara yüzü oldukça basit bir biçimde dizayn edilmiştir. Ayrıca birçok değişik işlemi bu ara yüz üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz.
  • CRM kullanan kişiler, bulut santral ile bunu rahatlıkla entegre edebilme hakkına sahiptirler.
  • İnternet ağı üzerinden çalıştığı için özellikle adres değiştirme gibi durumlarda sıkıntı çıkarmadan yeniden kullanıma açılabilmektedir.
  • Bulut santral, aynı zamanda bir yedekle kapasitesine sahiptir. Bu kapasite sayesinde internetin kesilmesi gibi bir durum ortaya çıktığı zaman, gelen çağrılar hemen cep telefonuna yönlendirilmektedir.

Bulut Santral Özellikleri Nelerdir?

Bulut santral bünyesinde en dikkat çekici özelliklerin başında sesli bir karşılama menüsünün olmasıdır. Buna göre sesli karşılamayı bizzat kendiniz de ayarlayabilir ve özel bir anons koyabilirsiniz. Bir diğer önemli özellik ise kuyruk oluşturabilmesidir. Yani gelen çağrı, santralin meşgul olması durumunda beklemeye alınmaktadır. Böylelikle bir kuyruk oluşmaktadır.  Tüm bu sistemi bizzat sizin yapacağınız ayarlamalar ile olabilmektedir. Bulut santral çözümlerinin avantajları nelerdir bu gibi özellikleri ile özellikle son yıllarda çok popüler bir hale gelmeyi başarmıştır.
 

Çağrı Merkezi altyapında kullanılan tüm teknoloji ürünlerinin yanı sıra telekominikasyon ve aktif network cihazları ile ilgili tüm blog yazılarımıza buradan ulaşın.