Firewall, bilgisayarların virüslere karşı korunmasına yardımcı olan güvenlik duvarlarından bir tanesidir. Sürekli bilgisayar ile vakit geçiren ve ortak internet ağı kullanan kişilerin bu tür bir koruma kalkanından yardım almalarında fayda vardır. Firewall güvenlik duvarı nedir? Neden kullanılır? Sorusunu yöneltenler belirtilen sistem sayesinde, virüslere karşı koruma sağlayarak internette rahatlıkla zaman geçirebilirler. Siber saldırının arttığı son dönemde bu tür bir koruma bilgisayardaki verilerin güvenliğinin sağlanması açısından önemlidir.


Virüs Ve Zararlı İçeriklere Karşı Etkili

Virüs ve zararlı içerikler, internette farklı linklere tıklanması durumunda çıkar. Siber saldırı ve virüs konusunda bilgi sahibi olmayanların ise bilgisayarları yavaşlayarak tüm bilgileri hackerlar ile paylaşılabilir.

  • Benzer durumların ortaya çıkmaması adına firewall güvenlik duvarı etkili bir koruma sağlar.
  • Kötü mesajların alınmasını engelleyen Firewall bu sayede dosyaların zarar görmeden güvenle korunabilmesine de yardımcı olur.
  • Firewall güvenlik duvarı nedir? Neden kullanılır? Konusunda bilgi sahibi olanlar belirtilen uygulamadan yararlanarak virüslerin kısa sürede tespit edilmesine katkı sağlayabilirler.
  • Belirtilen güvenlik duvarı sayesinde online sitelerde oyun oynamakta daha güvenilirdir. Pek çok çevrimiçi oyun sitesine giriş yaparak zamanı en iyi şekilde değerlendirme fırsatı ortaya çıkar.

Bilgisayar sahibi olanların, internetten gelebilecek virüslere karşı böyle bir sistem kullanmaları faydalarına olacaktır.


Uzaktan Erişime Karşı Korumalı

Firewall güvenlik duvarı nedir? Neden kullanılır? Araştırmasını yapanlar, bilgisayarlara uzaktan izinsiz erişimi engellemesi nedeniyle de tercih edebilirler. Son dönemde bilgisayarlara gelen güncellemeler ve uygulamalar nedeniyle uzaktan erişim imkanı sunulmaktadır.

  • Farklı bir kişinin bilgisayarına uzaktan erişim sağlayanlar, bu sayede dosyalarını alarak cihaza virüs bulaşmasına neden olabilirler.
  • Belirtilen güvenlik kalkanı ise bilgisayarlara uzaktan erişimin engellenmesine yardımı olur.
  • Güvenlik duvarının çalışabilmesi adına orijinal bir işletim sisteminin kullanılması temel kurallar arasındadır.
  • Daha sonrasında indirilen pek çok işletim sistemi, zararlı yazılımları engellediği için firewall kullanımı işe yaramayabilir.
  • Orijinal bir işletim sistemine sahip olanlar, bu sayede firewall uygulamasını kullanarak cihazlarını virüslere ve siber zorbalığa karşı koruyabilirler.

İnternette zararlı yazılımların arttığı günümüzde belirtilen özellik, kişisel dosyalara erişimin engellenmesi açısından avantajlıdır.

Çağrı Merkezi altyapında kullanılan tüm teknoloji ürünlerinin yanı sıra telekominikasyon ve aktif network cihazları ile ilgili tüm blog yazılarımıza buradan ulaşın.