Kablosuz iletişim hizmetleri olarak da belirtilen IP DECT sistemleri, teknolojik gelişmeler ile birlikte pek çok kurum tarafından tercih edilmeye başlamıştır. Baz istasyonları ve santral sunucusu ile birlikte kullanılan sistem, kablosuz iletişime ihtiyaç duyulan mekanlarda çok fazla tercih edilir. IP DECT sistemi nedir? nasıl çalışır? Konusunda bilgi sahibi olmayanların ise öncelikle alt yapılarının uygun olup olmadığı konusunda araştırma yapmalarında fayda vardır. Belirtilen sistemin kurulumu yapılırken, roaming ve handover sistemlerine dikkat edilmelidir.


Kurumsal Firmalar Açısından Önemli

Bu tür hizmetler, kurumsal firmalar, hastane, fabrika ve büyük depo gibi alanlar açısından son derece önemlidir. Kurum içerisindeki elemanların birbirleri ile iletişime geçmelerine yardımcı olan sistem, son derece ekonomik ve maliyeti de düşüktür.

  • IP DECT sistemi nedir? nasıl çalışır? Sorusunu yöneltenler adına belirtilen teknolojinin internet ile birlikte çalıştığını söylemekte fayda vardır.
  • İnternetin olduğu ortamlarda, doğru bir kurulum sağlanması durumunda çalışanlar birbirleri ile kolaylıkla iletişim kurabilirler.
  • Sistem kurulurken handover yani kapsama alanına dikkat edilmelidir. Baz istasyonlarının birbirlerine olan uzaklıkları kesintisiz geçiş sağlanması ve ağ bağlantısının kopmaması adına önemlidir.
  • Büyük mekanlarda iletişimde kopuklukların meydana gelmemesi adına handover kurulumunu profesyonel çalışanların gerçekleştirmesinde fayda vardır.
  • Operatörlerin sundukları tarifeler belirli bir ücret üzerinden sunulmasına rağmen IP DECT sayesinde ücretsiz internet aracılığı ile haberleşmek daha kolaydır.

Hızlı kurulum: Belirtilen sistem, mekanda bulunan ağ yapısına kolay bir şekilde uyum sağlar. Bu sayede ekstra bir ürüne ya da cihaza gerek kalmaz.


Güvenli Ve Kesintisiz İletişim

Güvenli ve kesintisiz iletişim sağlanması açısından IP DECT sistemleri faydalıdır. Baz istasyonları ve alt yapı doğru bir şekilde kurulduğunda çalışanlar birbirleri ile sorun yaşamadan iletişim kurabilirler.

  • Belirtilen sistem sayesinde birbirlerinden bağımsız farklı noktalar arasında da internet üzerinden iletişim sağlanabilir.
  • IP DECT sistemi nedir? nasıl çalışır? Araştırmasını yapan firmalar, elemanları ile kesintisiz iletişim kurabilmek adına belirtilen sistemi tercih edebilirler.
  • Üstelik elemanlara yapılan görüşmelerde herhangi bir ücret ortaya çıkmaz.

Küçük, orta ve büyük ölçekli firmalar belirtilen yöntemi kullanarak iletişim konusunda tasarruf sağlayabilirler.

Çağrı Merkezi altyapında kullanılan tüm teknoloji ürünlerinin yanı sıra telekominikasyon ve aktif network cihazları ile ilgili tüm blog yazılarımıza buradan ulaşın.