Birçok kurum ve firma, müşterilerinin telefonla arama yapmasından dolayı bir santral oluşturmuşlardır. Santrallerin en dikkat çekici özelliği ise telefonun açılmasından sonra bir karşılama anonsu ile yanıt vermesidir. Bunun yanı sıra seslendirme, arka fonda çalan bir müzikle desteklenebilmektedir. Bu noktada santral seslendirmelerini nasıl yapabilirim sorusu gündeme gelmektedir. Özellikle karşılama anonsunu özelleştirmek isteyen kişiler bunu başarılı bir şekilde yapabilirler.


Santral Seslendirmesi Nasıl Yapılır?

  • Santral seslendirmesi genel olarak iki farklı şekilde yapılmaktadır.
  • Bunlardan birisi hazır olarak sipariş verme usulü ile olabilmektedir. Buna göre internet üzerinden faaliyet gösteren birçok farklı şirket vardır. İlk etapta bu şirketler ile iletişime geçmek gerekmektedir. Ayrıca firmaların resmi sitesinde yer alan hazır sesleri dinleyerek, istediğiniz ses sanatçısına bu noktada sipariş vermeniz mümkün olacaktır. Bu yöntem çok sık tercih edilmektedir.
  • Bir diğer yöntem ise bulut teknolojisi ile hayata geçmektedir. Buna göre ilk etapta bir anons metnini hazırlanması gerekmektedir. Bu metni hazırladıktan sonra  santraliniz için en uygun müzik tonunu seçmelisiniz. Müzik seçiminde birçok farklı opsiyon söz konusudur. İsterseniz hareketli ya da daha yavaş bir müzik seçebilirsiniz.
  • Tüm seçim aşamasında sonra santral seslendirmelerini nasıl yapabilirim noktasında anonsu yapacak olan kişiye karar verebilirsiniz. Böylelikle istediğiniz santral seslendirilmesi yapılmış olacaktır.


Santral Seslendirmesi Nasıl Olmalı?

Santral seslendirmeleri ile alakalı olarak istediğiniz seçimi rahatlıkla yapabilmeniz mümkündür. Bu noktada erkek ve kadın seslerinin kıyaslanması gerekmektedir. Yapılan araştırmalara göre kadın sesinin her zaman çok daha fazla ilgi çektiği sonucuna ulaşılmalıdır. Bundan dolayı santral seslendirmesinde kadın sesi kullanmak daha etkili bir sonuç sağlayacaktır.

Seslendirmelerde kullanılan Türkçe çok önemlidir. Herkesin rahatlıkla anlayabileceği bir Türkçe olmalıdır. Bunun yanı sıra profesyonel bir seslendirme şarttır. Çünkü vurgu ve tonlamaların başarılı olması ve istenilen yerde yapılması gerekmektedir. Bu yüzden işini çok iyi yapan kişiler ile çalışmak kurumsal kimliğinizin de güçlenmesini sağlayacaktır.

Santral seslendirmelerini nasıl yapabilirim noktasında en doğru sesi bulabilir ve bu şekilde güzel bir anons oluşturabilirsiniz. İsteğe göre anonsa müzik de eklenebilmektedir.

Daha fazla bilgi ve Satış Temsilcinden destek almak için Sessist Profesyonel Seslendirme sitemizi ziyaret edebilirsiniz

Çağrı Merkezi altyapında kullanılan tüm teknoloji ürünlerinin yanı sıra telekominikasyon ve aktif network cihazları ile ilgili tüm blog yazılarımıza buradan ulaşın.