İster iş ister eğlence olsun, internet araması yapmak oldukça yaygındır ve Skype popüler ve etkili bir iletişim aracı haline gelmiştir. Skype için iyi bir kulaklık seçerseniz, İnternet aramalarınızdan daha fazlasını elde edebilirsiniz. Dikkate alınması gereken birkaç faktör vardır ve bu yazımız size yardımcı olabilir.
 

Kaliteli bir kulaklık arayın
 

Kaliteli bir kulaklık , üstün ses performansı sunar. İstediğiniz özelliklere de sahip olmalıdır. Fiyat her zaman kalitenin göstergesi değildir.

Bu yüzden, istediğiniz özelliklere ve ihtiyaçlara karar vererek aramanıza başlamak iyi bir fikirdir. Asla kullanamayacağınız özellikler için ödeme yapmayın.







Uyumluluk için kontrol edin
 

Kulaklıklı mikrofon setinin Skype, bilgisayar ve/veya Skype çağrıları için kullanacağınız herhangi bir cihazla uyumlu çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Skype tarafından onaylanmış olup olmadığından emin olun.

Ayrıca, kulaklığın kullandığınız Skype cihazındaki işletim sistemi ile de uyumlu olduğundan emin olmanız gerekir . Mac kullanıcıları, PC kullanıcılarından daha az seçeneğe sahip olduklarını göreceklerdir.


Tasarım - İç ve Dış Mekanları Düşün
 

Tasarım kulaklığın nasıl gözüktüğü ve aynı zamanda nasıl çalıştığı gibi kriterleri kapsar. Gürültü giderme (Noise Cancelling), çift mikrofon, çoklu bağlantı, otomatik eşleştirme, dijital sinyal işleme (DSP - Digital Signal Processing) ve pil ömrü gibi en son kulaklık teknolojilerine bakın. Bunlar, bir Skype kullanıcısının, özellikle İnternet telefon görüşmeleri için tasarlanmış bir kulaklıktan en iyi sonuçları almak için odaklanması gereken özelliklerdir.

Gürültü engelleme iki seviyede çalışır. Arananın sizi duymasını sağlamak için arka plan gürültüsünü azaltır. Bu, konuşmalarınızın kalitesini artırmaya yardımcı olur. Çift mikrofon, gürültü engellemeye yardımcı olur. Çoklu bağlantı ile bir kullanıcı birden fazla cihaza bağlanabilir. Örneğin, bir kullanıcı kulaklıklarını kullanarak telefonunu ve bilgisayarını, ikisi arasında tereddüt etmeden geçiş yapma yeteneğine sahip olarak bağlayabilir.

Kablosuz eşleme ile erişim kolaylığı için otomatik eşleştirme önemlidir. Bir kulaklığı kullanılan cihaza otomatik olarak bağlayarak zaman kazandırır. Dijital sinyal işleme en önemlisidir çünkü yankının telefon görüşmelerini kesintiye uğratması bu sayede engellenir.

Göz önünde bulundurulması gereken başka bir kriter de kulaklığın kapsama alanıdır. Kablosuz kulaklıklar ve cihaz arasında 450 mt den daha fazla çekim mesafesi olmalıdır.


Dayanıklılık
 

Skype için en iyi kulaklıklar ucuz olmayan, ancak uzun süre dayanabilen kulaklıklar olmalıdır. Kulaklığı yapmak için hangi materyallerin kullanıldığını düşünün; ucuz plastik mi yoksa koruyucu titanyum kaplama mı?

Kazaya eğilimli iseniz, garanti türünün ne olduğunu kontrol etmelisiniz. Skype kullanımı söz konusu olduğunda mikrofon özellikleri hoparlör kadar önem kazanmaktadır.

Tüm kulaklıklarımızı görmek için bu bağlantıya tıklayın.

Çağrı Merkezi altyapında kullanılan tüm teknoloji ürünlerinin yanı sıra telekominikasyon ve aktif network cihazları ile ilgili tüm blog yazılarımıza buradan ulaşın.