Gelişen teknoloji, iletişim tekniklerinin arttırılması için çok önemli bir fırsattır. Bu yüzden de sürekli olarak günümüzde kullanılan teknolojik araçlar, farklı platformlar üzerinden hizmet vermeye devam etmektedir.  Bulut santral nedir sorusuna verilecek en doğru cevap ise herhangi bir telefon santrali kurulumuna ihtiyaç duymadan, telefonun internet üzerinden kullanımına olanak sağlayan yeni nesil bir hizmet olmasıdır. Bu sayede bulut santral kullanılması, telefon santralleri kurulumundaki yüksek maliyetlerden kurtulmayı sağlayacaktır. İnternet platformu üzerinden sadece düşük ücretli bir abonelik sistemi sayesinde, istenilen yerden telefon kullanmak artık kolay bir yöntem olmaktadır. Herhangi bir şekilde ayrı bir iletişim santrali kurmaya gerek kalmadan, tüm kurum içerisinde rahatlıkla web arayüzleri kullanılarak bulut santral kurulabilir.

Bulut Santral Teknolojisini Avantajlı Yapan Etkenler

Bulut santral teknolojisinin kullanılmasındaki ilk etken, herhangi bir şekilde yatırım maliyetinin olmamasıdır. Bu sayede donanım veya kurulum bedeli ödenmeyecektir. Sadece kullanıcıya özel hat bedelleri ve abonelik ücretleri faturalandırılacaktır. Faturada belirtilen kalemler dışında herhangi bir sürprizle karşılaşılmaz. Bulut santral teknolojisi internet platformu üzerinden dijital olarak sağlanmaktadır. Bu yüzden de, internetin olduğu her yerden ve alandan, istenilen zamanlarda erişilebilir özelliğe sahiptir. Ayrıca tüm evlerde, ofislerde veya alanlarda yüksek kaliteyle kullanıcıların erişimlerine imkan yaratılır. Bulut teknolojisinin kurulumunda büyük projeler ve zorunlu şekilde oluşturulan sıkıcı prosedür adımları bulunmaz. Telefon kullanımı, sadece ufak birkaç tıklama sayesinde hizmete açılacaktır.

Bulut Santral Teknolojisinin Pozitif Yanları

Bulut teknolojisi kullanılarak iletişim ağı yaratıldığında, istenilen zamanlarda rahatlıkla kapasite genişlemesine gidilebilir. Bunun için uzun vadede oluşturulan bir plana gerek duyulmaz. Çünkü sistemde kullanıldığı kadar ödeme tercihleri oluşturulmuştur. Tek yapmanız gereken, bulut sistemine kayıt olarak kullanım aralığınızı ve sayınızı belirtmek olacaktır. Sistemin kurulumundan sonra yönetimi de yine aynı basitlikteki adımlardan oluşmaktadır. Bu sayede internet üzerinden sağlanan bakımlarda ve güncellemelerde herhangi bir ek ücret ödenmesine gerek kalmayacaktır. İnternet platformu üzerinden telefon servis sağlayıcısı kullanmak, özellikle kurumların ve büyük firmaların çok büyük bir tasarrufa gitmesini sağlayacaktır. Çünkü telefon hatları yerine bulut santral sağlayıcılarını kullanan firmalar, görüşme ücretleri konusunda büyük bir avantaj yakalayacaklardır. Bulut teknolojisi, internet üzerinden hizmet verdiği için özellikle güvenlik konusunda büyük soru işaretlerine maruz kalmaktadır. Fakat oluşturulan yüksek tedbirli güvenlik duvarları sayesinde, herhangi bir şekilde güvenlik problemi yaşanmayacaktır.

Bulut Teknolojisinin Gelişmiş Özellikleri

Bulut teknolojisinde birçok yenilik, iletişim esnasında kullanılacak kadar önemli şekilde sisteme entegre edilmiştir. Buna göre otomatik karşılama ve gelişmiş çağrı yönlendirme özelikleri, sistem üzerinden rahatlıkla kullanılabilir. Sesli mesajlar, sesli kayıtlar ve bunların mail yoluyla gönderilmesi de mümkündür. Sisteme Outlook üzerinden entegrasyon gerçekleştirilebilir. Video ve sesli konferans imkanı da sunan bulut santral teknolojisi, aynı zamanda gelişmiş bir çağrı raporlama içeriğine de sahiptir.

Bulut Teknolojisinde Mobilite

Bulut santral teknolojisinde; her yerden en hızlı ve en güvenli şekilde ekonomik bir iletişim olanağı oluşturulmuştur. Buna bakıldığı zaman kişilerin ve kurumların hareket özgürlüğünün ön plana alındığı bir uygulama olduğu görülmektedir. Aynı zamanda uzak olan aboneler için de, mobil uygulamalar ile sisteme bağlanmak ve sistemin bütün özelliklerinden faydalanmak oldukça kolay bir hal almıştır.  Bir yandan teknolojik bir ilerleme tamamlanmış olacak, diğer yandan da maliyetler ciddi oranda düşürülmüş olacaktır.

Çağrı Merkezi altyapında kullanılan tüm teknoloji ürünlerinin yanı sıra telekominikasyon ve aktif network cihazları ile ilgili tüm blog yazılarımıza buradan ulaşın.